Република България

Преглед на новина

Заместник областният управител участва в срещата на кмета Радев с посланика на Ирак

На 26.07.2016 г. заместник областният управител Камен Костов участва в срещата на кмета на община Сливен Стефан Радев с Н. Пр. Кахтан Джанаби - извънреден и пълномощен посланик на Република Ирак в България.

Повод за посещението на Кахтан Джанаби в Сливен е стремежът му за развитие на сътрудничеството между градове от двете държави в различни сфери от социално-икономическия и културен живот. С това намерение посланикът е предприел визити в различни български градове за опознаване и сближаване.

Стана ясно, че има предложение гр. Сливен да се побратими с иракския град Вавилон. И двата града са центрове на текстилната промишленост, имат развито селско стопанство и многобройни паметници на културата. По думите на посланик Джанаби се очаква размяна на делегации от двете страни.

Кметът Радев подкрепя идеята за побратимяване, още повече, че двустранните отношения имат дълга история в областта на строителството, търговията и др. Със стабилизирането на ситуацията в Ирак тези отношения могат да се възродят и задълбочат.

По-късно в зала „Май“ Кахтан Джанаби изнесе публична лекция на тема „Ирак -освободен от терористичната организация ИДИЛ до края на 2016 година”. Основни аспекти от лекцията бяха културното наследство на Ирак и цивилизациите, съвременна история, прогрес в борбата срещу Ислямска държава и настоящата ситуация в Ирак, двустранните отношения с България и със страни от Близкия изток. Представянето на посланика беше последвано от дискусия и фотоизложба.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508