Република България

Преглед на новина

Областният управител участва в работното съвещание с директорите на училища от областта

На 13.09.2013 г. областният управител Татяна Петкова взе участие в работното съвещание с директори на училища и центрове за подкрепа на личностното развитие за организиране на дейностите през учебната 2016-2017 г. То се проведе в сградата на Регионалното управление на образованието – Сливен /РУО/ и беше открито и водено от началника д-р Бисерка Василева.

Петкова поздрави директорите и педагозите с откриването на учебната година. „Днес се вълнувам особено много, защото за първи път заставам от другата страна на тази катедра. Започващата учебна година ще бъде изпълнена с много предизвикателства, труд и усилия, но и творчество. Вие – директорите и учителите, и експертите от Регионалното управление на образованието сте тези, които ще реализирате на практика новия Закон за предучилищното и училищно образование и новите държавни образователни стандарти. Това е и предизвикателство, и голяма отговорност. Заявявам своята готовност за подкрепа за Вашата дейност в рамките на моите компетенции. Убедена съм, че в края на учебната година учениците ще се отблагодарят със своите постижения. Бъдете здрави, не се отчайвайте, посрещайте предизвикателствата с опита и мъдростта, които притежавате“, каза Петкова в обръщението си.

Приветствие към участниците в съвещанието отправи и кметът на община Сливен Стефан Радев, а на заседанието присъстваха още Пепа Чиликова - заместник-кмет, и Милена Чолакова – директор на дирекция в общината.

Бяха представени резултатите от контролната дейност на РУО-Сливен през предходната учебна година и бяха обсъдени въпроси относно провеждането на държавната образователна политика на територията на област Сливен и приоритетите в прилагането на Закона за предучилищно и училищно образование и държавните образователни стандарти.

Снимки

Снимка 2Снимка 3
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508