Република България

Преглед на новина

Взети са мерки за обезопасяване на районите около учебните и детски заведения

Областният управител Татяна Петкова даде указания на общините в областта, ОД на МВР и Регионално управление на образованието - Сливен за предприемане на действия за опазване живота и здравето на децата през започващата учебна година.

От ОД на МВР информират, че са извършили проверки на предпазните огради на училищните дворове и изходите към пътното платно, както и за наличието на пешеходни пътеки и изкуствени неравности. Където е необходимо, са дадени предписания на кметовете на общини за освежаване на пешеходните пътеки и отремонтиране на осветителните системи в районите на училищата и детските градини. Проведени са срещи с директори на учебни заведения и са набелязани мерки за подобряване на пътната безопасност. След започване на учебната година ще бъдат проведени съвместно с ръководствата на учебните заведения обучения на децата по безопасност на движението.

За първия учебен ден ще бъде осигурено присъствие на служители от ОД на МВР-Сливен около учебните заведения в област Сливен с цел недопускане на инциденти с деца на пътя.

Общините в област Сливен информират, че са взети мерки и са извършени съответните дейности по обезопасяването на районите около училищата и детските градини. Подновена е хоризонталната маркировка и вертикалната пътна сигнализация, поставени са изкуствени неравности и знаци за ограничаване на скоростта.

Експертите на РУО-Сливен са провели тематични родителски срещи във всички училища и детски градини, беседи, практически занимания и тренинги с участието на родители и ученици и са провели широка информационна кампания за детската безопасност на пътя.

Областният управител Татяна Петкова призовава през новата учебна 2016/2017 г. да положим повече усилия за опазването на живота и здравето на всички деца.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508