Република България

Преглед на новина

30 години от създаването си отбеляза ДЮФА „Загорчета“ – гр. Нова Загора

На 08.10.2016 г. в театралната зала на НЧ „Диньо П. Сивков -1870“ – гр. Нова Загора Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Загорчета” изнесе юбилеен концерт по повод 30-годишнината от своето създаване. Главен художествен ръководител на ансамбъла е Енчо Енчев, а ръководител на оркестъра е Тяньо Михов.

Сред гостите на концерта беше заместник областният управител Веска Вълчева. Тя поднесе поздравителен адрес от името на областния управител Татяна Петкова. В него се казва: „Изключително съм щастлива, че през тези десетилетия Вие успявате да опазите, да съхраните и да популяризирате българския фолклор и българските традиции. Всичко това е плод на дълги репетиции и много усилия. Затова днес искам да изкажа своята признателност към ръководителя на ансамбъла и към младите танцьорите, които с трудолюбието си допринасят за развитието и утвърждаването на нашия фолклор.“

На сцената оживяваха картини от различни български обичаи, представени с голямо майсторство от танцьорите. Своето изпълнение поднесоха и ветераните от „Загорчетата”, завърнали се от различни краища на страната специално за повода. Концерт-спектакълът завърши с емблематичния на ДЮФА „Загорчета” тракийски танц „Ха тропнете да тропнем”, Беше изнесена юбилейна торта под музиката на „Многая лета”. Рождениците духнаха свещичките с пожелание за вдъхновение, нови успехи и безброй неповторими мигове на сцената.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508