Република България

Преглед на новина

Цветя на гроба на Стефан Панаретов по повод 85-та годишнина от смъртта му

На 21.10.2016 г. посланик Тихомир Стойчев и дипломати от посолството на Република България във Вашингтон положиха цветя на гроба на Стефан Панаретов.

Цветята бяха положени от името на областния управител на област Сливен Татяна Петкова, сливенската общественост и мисията ни в САЩ.

От 2010 г. насам Министерство на външните работи на Република България съдейства на Областна администрация Сливен за осъществяването на инициативата, превърнала се в традиция - отбелязване на годишнината от кончината на Стефан Панаретов Хаджиилиев - първият дипломат на България в САЩ и член на Българската академия на науките. На 19 октомври 2016 г. се навършиха 85 години от смъртта на родения в Сливен български дипломат, посветил значителна част от живота си на развитието на двустранните отношения между България и Съединените щати.

Посланик Стойчев с грама информира областния управител, че молбата й за отбелязване на годишнината и полагане на цветя на гроба на Стефан Панаретов, е удовлетворена.

Татяна Петкова изразява своята благодарност към посланик Тихомир Стойчев, служителите на посолството ни в САЩ и Чавдар Жечев - директор на Дирекция „Америка“ в Министерство на външните работи за оказаното съдействие.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508