Република България

Преглед на новина

20 години от създаването на Дневния център „Св. Стилиян Детепазител“

На 24.10.2016 г. заместник областният управител Веска Вълчева присъства на концерт, посветен на 20-годишнината от създаването на Дневен център за деца с увреждания и Дневен център за възрастни хора с увреждания „Св. Стилиян Детепазител” гр. Сливен.

Вълчева поздрави директора на центъра Величка Авджиева и екипа й и връчи поздравителен адрес от областния управител Татяна Петкова. „В този тържествен ден отдаваме заслужена благодарност на всички Вас – медицински специалисти, рехабилитатори, социални работници, психолози и педагози, които ежедневно влагате професионализъм и сърце в грижата за малки и големи хора с увреждания и ги подпомагате в пълноценното им участие в семейство, социални групи и общество. Нека покровителят на децата Свети Стилиян Детепазител бди над Вас и Ви закриля“, се казва в поздравителния адрес.

В двата дневни центъра специалисти обгрижват малки и големи с различни интелектуални затруднения – двигателни и сензорни увреждания, епилепсия, аутизъм, синдром на Даун и други множествени увреждания. Центровете са с капацитет по 30 места.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508