Република България

Преглед на новина

Раздадоха наградите „Софроний Врачански“ в системата на народната просвета

На 28.10.2016 г. Регионалното управление на образованието - Сливен /РУО/ проведе тържество по повод 1 ноември – Ден на народните будители. На него за пета поредна година РУО-Сливен връчи наградата „Софроний Врачански“ за принос в системата на народната просвета.

Грамотите, почетните знаци, както и Специалната награда – плакет „Софроний Врачански” с грамота, бяха връчени от Пенка Иванова – началник отдел „Политики за стратегическо развитие” в МОН, Камен Костов – заместник областен управител на област Сливен, Пепа Чиликова – заместник-кмет на община Сливен и д-р Бисерка Михалева - началник на РУО-Сливен.

Наградата „Софроний Врачански“ се присъжда за високи постижения или цялостна високопрофесионална дейност в областта на просветата. Тя е индивидуална или колективна и се връчва на директори, учители и педагогически екипи от детските и учебни заведения на територията на област Сливен. Присъжда се по образователни степени.

В приветствието си към отличените Пенка Иванова каза: „Вие сте съвременните будители. Поклон пред Вашия професионализъм, търпение и любов, с които изграждате бъдещето на България.“

Заместник областният управител Камен Костов също приветства наградените за високохуманната им дейност. Той поздрави и РУО-Сливен, че с тази награда отдават заслуженото за труда на учителите от област Сливен.

Приветствие към учители и директори отправи и заместник-кметът Пепа Чиликова като им пожела здраве и неуморност в стремежа за пробуждане съзнанието на децата и увери, че общината ще продължи усилията си за осигуряване на добри условия за учители и ученици.

За носител на Специалната награда – плакет „Софроний Врачански” и грамота бе определена Таня Еленска – учител в ПМГ „Добри Чинтулов” – гр. Сливен, за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието.

ВСИЧКИ ОТЛИЧЕНИ - В ПРИКАЧЕНИЯ ФАЙЛ.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7

Файлове

Наградени [16.5KB]

Microsoft Word Open XML Document

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508