Република България

Преглед на новина

Предстои да бъдат извършени профилактични прегледи с мобилни кабинети

От Регионалната здравна инспекция - Сливен /РЗИ/ информират, че предстои да бъдат проведени профилактични прегледи с мобилни кабинети, във връзка с изпълнението на дейности за 2016 г. по Националния план за действие за периода 2015-2020 г. към Националната здравна стратегия на Република България за интеграция на ромите 2012-2020 г., приоритет „Здравеопазване”, приет с Решение №355 на Министерския съвет от 2016 г.

Прегледите са предназначени за здравно неосигурени лица от ромски произход и такива със затруднен достъп до лечебни заведения в населени места от област Сливен. Дейностите ще се извършват от лечебно заведение по договор с РЗИ - Сливен и включват: акушеро-гинекологични, профилактични прегледи, педиатрични профилактични прегледи и клинични изследвания.

Прегледите ще бъдат извършвани по предварително изготвен график от лечебното заведение, който ще бъде публикуван на електронната страница на РЗИ - Сливен.

Прегледите с мобилните кабинети ще бъдат предхождани от разяснителна кампания за значението на профилактичните прегледи, имунизациите, здравословното хранене и отглеждане на децата. В кампанията ще участват служители на РЗИ - Сливен.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508