Република България

Преглед на новина

На Свети Архангел Михаил празнува с. Гавраилово

На 08 ноември – в деня, в който църквата почита Свети Архангел Михаил, сливенското село Гавраилово отбелязва своя празник.

На площада в селото днес беше проведена церемония по поднасяне на венци и цветя на паметника, издигнат в чест на загиналите жители на Гавраилово в Балканската война 1912-13 г., в Междусъюзническата и Първата световна война, в Съпротивата 1941-44 г. и в Отечествената война. Да се преклонят бяха дошли областният управител Татяна Петкова, кметът на община Сливен Стефан Радев, председателят на общински съвет Сливен Димитър Митев, заместник областният управител Камен Костов, общински съветници, кметове на населени места, жители на с. Гавраилово, много ученици.

Кметът Димитър Андреев поздрави гавраиловци с празника като каза: „Не напразно църквата ни носи името на Св. Архангел Михаил – един от най-ярките образи, който до последно се е борил със злото. Нека и ние заедно съхраним борбения дух, за да продължим напред“

Отец Силвестър отслужи заупокойна молитва и освети паметните плочи на загиналите във войните жители на селото.

По късно в храм „Св. Архангел Михаил“ той извърши и водосвет за здраве и благополучие на селото. „Господ да ни пази и да ни съхранява чрез вярата в бъдните дни!“, пожела отец Силвестър.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508