Република България

Преглед на новина

Младежи управляваха областта по инициативата „Мениджър за един ден“

На 17.11.2016 г. двама младежи влязоха в ролята на областен управител и заместник областен управител. Това са Ивайло Киров – 11 клас от ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен, и Даниела Иванова – 11 клас от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен.

Ивайло изпълняваше длъжността на областния управител Татяна Петкова, а Даниела – на заместник областния управител Веска Вълчева.

Младежите бяха посрещнати от домакините и бяха запознати с основните правомощия на областния управител и дейността на администрацията. От своя страна те разказаха за себе си и своите очаквания за реализация. Ивайло учи информационни технологии, математика и английски език, но участва като актьор, сценарист и помощник-режисьор в театралната трупа към гимназията. Даниела изучава английски и френски език, но иска да се развива като хореограф, защото танците са нейният живот от 12 г.

Петкова каза, че винаги е много приятно да се среща и общува с млади хора, защото черпи от техните енергия и ентусиазъм. „С Вас, младите хора, ние сверяваме нашия часовник. Трябва да чуваме Вашето мнение, да се вслушваме в гласа Ви, защото Вие сте нашето бъдеще“, каза още тя и им пожела винаги да следват сърцето си.

Ивайло и Даниела взеха участие в работата на проведеното днес разширено заседание на Областния координационен съвет, на което беше представено социалното предприемачество.

Младежите получиха сертификати за своето участие в инициативата „Мениджър за един ден“.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508