Република България

Преглед на новина

Заместник областният управител Веска Вълчева присъства на пресконференция „Как да защитим децата-жертви на престъпления”

На 24.11.2016 г. заместник областният управител Веска Вълчева участва в пресконференция на тема „Как да защитим децата-жертви на престъпления”. Тя е в рамките на проект „Правосъдие, приятел на детето – обучение на професионалисти за по-добро взаимодействие“, който се изпълнява от Институт по социални дейности и практики“ с финансовата подкрепа на програма „Права, равенство и гражданство“ на ЕС.

Участваха Маргарита Карачорова - психолог в „Зона заКрила“, Институт по социални дейности и практики, съдия Нели Батанова - председател на Районен съд – Шумен и Майа Грозданова – консултант към Уницеф – България.

Основната цел на проекта е да подкрепи прилагането на изискванията на Директива 29/2012 в България на национално ниво, по силата на която например са създадени и функционират т.нар. сини стаи.

Очаква се в рамките на проекта да бъдат обучени 980 професионалисти (съдии и прокурори, полицаи, социални работници, психолози, юристи, лекари, общински служители) за изготвяне на индивидуални оценки и ефективно взаимодействие при работа с пострадали от престъпления деца и възрастни. Планират се и 28 работещи териториални структури (екипи) за взаимодействие и координация при случаи на пострадали деца и възрастни от престъпления.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508