Република България

Преглед на новина

48 заявки на работодатели по ОП „Развитие на човешките ресурси“ одобри Постоянната комисия по заетост

На 22.12.2016 г. се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен. То беше председателствано от областния управител Татяна Петкова.

Поводът за заседанието бе реализацията на 2 схеми - „Обучения и заетост“ и „Обучения и заетост на младите хора“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Приемът на заявки за разкриване на работни места за безработни лица по тези схеми е осъществен, като са подадени общо 214 заявки. От тях 65 са заявките за кандидатстване по проект „Обучения и заетост на младите хора“, предлагащи 175 работи места, и 149 заявки по проект „Обучения и заетост“ за 400 работни места.

В началото на заседанието Гергана Костадинова - началник отдел „Услуги по заетостта“ в Дирекция „Регионална служба по заетостта“ Бургас, представи двете схеми.

Определеният за област Сливен финансов ресурс по схема „Обучения и заетост на младите хора“ е 2 320 253 лв., като сумата е достатъчна за финансиране на всички 65 постъпили заявки по тази схема.

Определеният за област Сливен финансов ресурс по схемата „Обучения и заетост“ е 1 147 581 лв., като сумата не е достатъчна за финансиране на всички 149 постъпили заявки, които са на стойност 2 809 201 лв.

Затова комисията разгледа, оцени и класира подадените заявки от работодатели като приложи критерии, разписани в специална методика. Класирани и предложени за финансиране в рамките на определените за областта средства бяха 48 заявки, получили най-висок брой точки. Останалите 101 заявки бяха класирани съгласно критериите в резервен списък.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508