Република България

Преглед на новина

Националния конкурс за детска рисунка “ПРОЛЕТ ВЪРХУ ЛИСТА” 2017г.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Уважаеми млади творци,

Имамe удоволствието да Ви поканим да станете част от десетото издание на Националния конкурс за детска рисунка “ПРОЛЕТ ВЪРХУ ЛИСТА” 2017 г., който се организира от Община Кюстендил съвместно с Художествена галерия “Владимир Димитров – Майстора”!

Конкурсът е утвърден форум на детското творчество и се радва на широка популярност. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското изкуство в България. Това е съвсем естествено, тъй като Кюстендил се е наложил като традиционно място за създаване и експониране на изкуство. Едновременно с конкурсa протичат и редица културни събития, свързани с традиционния за гр. Кюстендил празник „Кюстендилска пролет“.

Темата „Пролет върху листа“ е свободна и креативна. Децата имат възможност да импровизират с различни изобразителни материали: акварел, темпера, маслени бои, пастел, апликации, мозайки, стъклописи, суха игла и различни смесени техники, и да създадат пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония.

С поставеното начало на конкурса през 2008 година пролетта в град Кюстендил идва с хилядите рисунки на децата на България!

Вярваме, че през месец март 2017 година Националният конкурс “Пролет върху листа” отново ще даде възможност за среща и изява на много талантливи деца и техните слънчеви творби!

Крайният срок за приемането на творби за настоящата година е 3 март 2017 година. Откриването на изложбата с наградените творби ще се състои на 16 март 2017 година.

Прилагаме статута за участие.

Желаем Ви пролетно вдъхновение!

ПРИЛОЖЕНИЕ: СТАТУТ

Файлове

Статут [50.5KB]

Microsoft Word Document

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508