Република България

Преглед на новина

231 562 лв. за област Сливен срещу безработицата за 2017 г.

На 07.03.2017 г. областният управител Татяна Петкова участва в среща в Министерство на труда и социалната политика. Тя бе организирана от министър Гълъб Донев, а участие взеха председателите на постоянните комисии по заетост към областните управители.

Според Националния план за действие по заетостта за настоящата година за област Сливен е отпусната сума в размер на 231 562 лв. С тези средства ще се финансира субсидираната заетост по регионалната програма на безработни лица, за период не по-малък от 6 месеца. Предвидените групи, които могат да кандидатстват, са безработни младежи до 29 г., безработни на възраст над 50 г., хора с увреждания, с ниско образование и др.

Реализацията на регионалните програми за заетост, стартирали през 2016 г. и разработването на новите програми за заетост през 2017 г. бе една от темите, обсъдени на работната среща в МТСП. Постоянната комисия по заетост – Сливен ще заседава на 10 март.

На срещата в МТСП бе обсъден и редът, по който комисиите по заетост ще набират, обработват и предоставят информация за потребностите на работодателите от работна сила в съответната област.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508