Република България

Преглед на новина

Проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства” на УНИЦЕФ отчетоха днес

На 14.03.2017 г. под председателството на областния управите Татяна Петкова се проведе заседание на Областната координационна група за подпомагане изпълнението на проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства”.

Освен членовете на групата участие взеха и представители на УНИЦЕФ, на социалните институции от областта, на ОД на МВР, на Адвокатската колегия и на Областна служба „Изпълнение на наказанията”.

При откриването областният управител припомни, че на 04.09.2013 г. между УНИЦЕФ, областния управител на област Сливен и кметовете на четирите общини от областта е подписан Меморандум за сътрудничество за осъществяването на проекта. В изпълнение на проекта в област Сливен са създадени услуги по превенция, ресоциализация и реинтеграция и специализирани услуги за деца в риск, деца в конфликт със закона и техните семейства.

Майя Грозданова - консултант „Закрила на детето” към УНИЦЕФ, представи информация за изпълнението на дейностите по проекта от стартирането му през 2013 г. досега. Създадени са: „Център за психологическа подкрепа за деца и семейства”, „Синя стая“, „Център за интензивна социално-възпитателна подкрепа”, Преходно жилище и Наблюдавано жилище, Център за работа с деца на улицата в гр. Котел, Център за обществена подкрепа в гр. Нова Загора, „Разширяване и специализиране на приемната грижа“ в Сливен и Нова Загора по проект „Приеми ме“.

Кремена Чобанова - консултант „Детско правосъдие“ към УНИЦЕФ, представи темата за щадящото изслушване и разпит на деца в контекста на промените на националното законодателство, в т. ч. международните стандарти. Представени бяха и добри европейски практики в тази сфера, а срещата приключи с дискусия на участниците.

Снимки

Снимка 2Снимка 3
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508