Република България

Преглед на новина

Областна администрация Сливен беше домакин на регионална среща за Иновационната стратегия за интелигентна специализация

На 26.04.2017 г. областният управител на Сливен Татяна Петкова беше домакин на регионална среща във връзка с изпълнението на дейностите по Иновационната стратегия за интелигентна специализация (2014-2020) /ИСИС/. Гости бяха проф. Веска Шошева - областен управител на Стара Загора, и Диана Динкова - заместник областен управител на Ямбол.

Експерти от Министерство на икономиката и Министерство на образованието и науката представиха напредъка по изпълнението на ИСИС, насоките за интелигентна специализация, идентифицирани в ИСИС и свързаната с тях научна инфраструктура и обновената Стратегията за научни изследвания с обхват до 2030 г. Бяха представени и резултатите от проведените и предстоящите конкурсни процедури по оперативните програми на Министерство на икономиката – ОП „Иновации и конкурентоспособност“, и на Министерство на образованието и науката – ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, които са финансовите инструменти за реализация на ИСИС. На срещата бяха представени и възможностите на Програма „Хоризонт 2020” за регионалните власти и за бизнеса у нас.

Беше проведена дискусия с оглед актуализация на приоритетните тематични области на ИСИС по региони и прецизиране на регионалната интелигентна специализация.

Информация по темите – в прикачените презентации.

Снимки

Снимка 2

Файлове

Хоризонт 2020 [987KB]

Portable Document Format File

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508