Република България

Преглед на новина

Областният управител откри Националното състезание „Млад фермер“ в Нова Загора

На 26.04.2017 г. областният управител откри Националното състезание „Млад фермер“ 2016/2017 г., което се провежда в Нова Загора. Състезанието се организира от Министерство на образованието, Регионално управление на образованието Сливен и Аграрен университет – Пловдив, а домакин тази година е Професионалната гимназия по селско стопанство – Нова Загора. Участват отбори от по трима ученици от 17 професионални гимназии от страната. Сред гостите бяха още Ивайло Енев - заместник-кмет на Община Нова Загора и представители на организаторите.

Областният управител Татяна Петкова откри надпреварата с думите: „Приветствам всички Вас – учители, ръководители и ученици, като победители, защото фактът, че сте днес на националния кръг на състезанието, вече е победа за Вас“, каза тя и пожела успех на учениците, които да покажат не само какво са научили, но и да създадат нови контакти и дълготрайни приятелства.

В продължение на два дни учениците демонстрират придобитите практически знания и компетенции по растениевъдство, животновъдство, земеделска техника и умения за работа в екип. Те прилагат на практика съвременните тенденции в областта на фермерството и осъществяват междуучилищно професионално сътрудничество.

Утре вечер областният управител ще връчи награди на победителите на тържество в театъра на Нова Загора.

Снимки

Снимка 2Снимка 3
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508