Република България

Преглед на новина

Областният съвет по условия на труд почете жертвите на трудови злополуки

28 април е обявен за Световен ден на безопасност и здраве при работа. Целта е да се насочи вниманието на правителства, работодатели и работници към важността на проблемите по безопасност на труда и да се подчертае необходимостта от предотвратяване на трудови злополуки и влошено здраве чрез социален диалог и тристранно сътрудничество.

По този повод пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки в градинката пред „ПЕЧ“ бяха положени цветя. В поклонението участваха заместник областният управител Камен Костов, членовете на Областния съвет по условия на труд, представители на синдикатите, Дирекция „Инспекция по труда“, Териториално поделение на НОИ, граждани.

През 2016 г. в НОИ официално са декларирани 3 069 трудови инциденти. От тях за трудови злополуки са приети 2 848, като 2 257 са станали на работното място, а 591 - при отиване или връщане от работа. Регистрираните смъртни злополуки са 88, от които 7 са с жени. Загубените календарни дни от трудови злополуки през годината са общо 144 406.

Снимки

Снимка 2Снимка 3
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508