Република България

Преглед на новина

Сливен е домакин на Национална среща по отбранително-мобилизационна подготовка

На 17.05.2017 г. заместник областният управител Камен Костов присъства на откриването на ежегодната работна среща по отбранително-мобилизационна подготовка /ОМП/, чийто домакин е град Сливен.

Темата на тазгодишния тридневен форум е „Измененията в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и развитието на системата за ОМП“. Участници са представители на всички области в страната, както и големите общини, а организатор е Министерство на отбраната /МО/.

Заместник областният управител Костов приветства участниците от името на областния управител. Той пожела на присъстващите конструктивни предложения и решения с оглед на все по-усложнената международна среда и увеличаващите се рискове пред националната сигурност.

Срещата откри Иван Карабашев - началник-отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка и държавен военновременен план“ в МО, с лекция на тема относно новостите в Закона за отбраната и въоръжените сили и произтичащата от това необходимост от актуализиране на подзаконовите нормативни документи. Представени бяха и основните положения за развитието на системата за ОМП, за да се изпълнят изискванията на закона. В тази връзка особен акцент се поставя върху изработването на ново постановление, регламентиращо дейностите и задачите по ОМП и условията и реда за тяхното осъществяване.

Форумът продължава утре, когато участие има началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508