Република България

Преглед на новина

Областният управител Чавдар Божурски връчи приз „Майчино сърце“ за 2017 г. на Роза Василева

На 01.06.2017 г. в залата на Общински съвет - Нова Загора се проведе годишната церемония по връчване на приз „Майчино сърце” на приемен родител. Домакин на мероприятието тази година бе кметът на община Нова Загора Николай Грозев.

Гости бяха председателите на неправителствените организации, по чиято идея е учреден призът още през 2009 г.: Виктория Тачева - Сдружение „За духовни и социални дейности”, Соня Келеведжиева - Сдружение „Демократичен съюз на жените” и Роза Кънчева - Фондация „Рози”, ръководството на община Нова Загора и на организации за социални грижи. Келеведжиева представи информация за приемните семейства, за критериите за избор на приемен родител, за работата на комисията, посетила седем приемни родители от община Нова Загора и обяви името на тазгодишната носителка на „Майчино сърце“. Това е Роза Василева.

Областният управител Чавдар Божурски приветства присъстващите и изказа своята признателност към приемните родители за благородната мисия, която изпълняват, за добротата, обичта и грижите им към децата, които приемат в дома си. „Вашата мисия за осигуряване на по-добър живот и грижа за българските деца е изключително отговорна и значима и вярвам, че в бъдеще ще продължим да работим заедно в тази насока“, каза той. Към тазгодишната носителка на приз „Майчино сърце“ Божурски се обърна с думите: „Пожелавам Ви обичта и доброто, които дарявате да се връщат към Вас многократно, за да Ви дават вяра и сили да продължавате това благородно дело.“

Областният управител връчи приза за 2017 г. – медальон „Майчино сърце“ и грамота на Роза Василева. Тя е щастлива майка на двама сина и баба на четирима внуци. В момента и приемен родител на едномесечно момченце, взето от болницата, когато е било само на три дни. За предходните 4 години Василева се е грижила за още три други деца.

Поздрав към приемните родители и подаръци за децата поднесе кметът на община Нова Загора Николай Грозев.

Виктория Тачева връчи диплом на приемната майка от името на организациите-учредители на приза.

С поздравителен адрес от името на Цветан Васев – изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане, и Офелия Кънева – председател на Държавна агенция за закрила на детето бяха поздравени приемните родители и организаторите.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508