Република България

Преглед на новина

В края на месеца областният управител Чавдар Божурски ще председателства заседанието на Регионалния съвет за развитие

Това съобщи областният управител Чавдар Божурски на днешната пресконференция.

Регионалният съвет за развитие на Югоизточен район /РСР на ЮИР/ е орган за провеждане на държавната политика за регионално развитие в Югоизточен район /включващ областите Бургас, Стара Загора, Сливен и Ямбол/. В състава му влизат заместник-министрите на 12 министерства, областните управители на 4-те области, кметове на общини, представители на работодателските организации и на организациите на работниците и служителите.

Председателството се извършва на ротационен принцип на 6 месеца, а в момента съветът се председателства от областния управител на Сливен. На 30 юни предстои второто заседание за тази година.

На него основна тема ще бъде представяне, обсъждане и одобряване на Годишния доклад за наблюдение изпълнението на Регионалния план за развитие на Югоизточен район за 2016 г. Регионалният план за развитие определя средносрочните цели и приоритети за устойчиво регионално и местно развитие на територията на района. Ежегодно се изготвя доклад за изпълнението на регионалния план и той се приема от Регионалния съвет. Друга тема в дневния ред ще бъде запознаването на членовете на съвета с хода на операциите по оперативните програми в Югоизточен район към м. юни 2017 г., вкл. и по области и общини. Тази информация ще бъде представена от представители на Управляващите органи на оперативните програми.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508