Република България

Преглед на новина

Инспекцията по труда организира Седмица на отворените врати

Послучай 110-годишнината от своето създаване Инспекцията по труда организира Седмица на отворените врати в цялата страна. В различни дни през седмицата от 30 октомври до 3 ноември, със съдействието на областни управители, кметове на общини, на предприятия и ръководство на професионални кимназии, в които има въведено дуално обучение, инспектори по труда ще информират и консултират бъдещи и настоящи работници и служители, както и работодатели, за правата и задълженията им и ще им разкажат за подкрепата, която могат да получат от инспекцията.

В Сливенска област инициативата е подкрепена от община Нова Загора, Професионалната гимназия по механотехника в Сливен и ЗММ-Сливен – предприятието, където учениците получават професионалните си умения по избраната специалност.

На 30 октомври от 13,30 ч. в ЗММ-Сливен ще се проведе информационен ден за учениците от Професионалната гимназия по механотехника. Ще бъде представена презентация за дейността на инспекцията за осъществения цялостен контрол по спазване на трудовото законодателство и ще се обсъди с учениците как да работят безопасно.

На 2 ноември от 10,30 ч. в сградата на община Нова Загора гражданите ще имат възможност да получат информация и консултация за своите трудови права, както и отговори на други въпроси, свързани с дейността на инспекцията.

Инспекцията по труда е една от най-старите институции в България. Първообразът й – Инспекторат по труда - е създаден на 3 ноември 1907 година с Указ на княз Фердинанд.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508