Република България

Преглед на новина

Заседава Областният съвет за сигурност

Редовно заседание на Областния съвет за сигурност се проведе от 10,30 ч. на 15 ноември под председателството на областния управител Чавдар Божурски. В него участваха ръководителите на ДАНС, ОД на МВР, РД „ПБЗН“, РЗИ, ЦСМП, Военното окръжие, зам.командирът по логистиката на Центъра за подготовка на специалисти в Сливен. Целта на заседанието бе да се оцени средата на сигурност на територията на областта, както и готовността на институциите за действие при кризисни ситуации, бедствие и терористична заплаха.

Всички институции са изработили план за действие при бедствие и кризисни ситуции - съобщиха участниците в заседанието. Формирование от 25 души и техника от Центъра за подготовка на специалисти е в готовност да реагира за предотвратяване на бедствия при зимни условия. Центърът за спешна медицинска помощ разполага с 9 мобилни екипа, 2 от които – реанимационни, има и 1 транспортен екип, а при възникване на криза могат да бъдат сформирани още 4 екипа. Всички 18 санитарни автомобила са снабдени с реанимационно оборудване, като 6 от тях са високопроходими. Седемте болници в Сливен и Нова Загора осигуряват общо 1000 болнични легла, лечебните заведения са снабдени с лекарства и агрегати при проблеми с електрическото захранване. При нужда на разположение могат да бъдат още 100 легла от Военната болница в Сливен. Техниката, с която „Пожарна безопасност и защита на населението“ е в готовност да реагира при бедствия и кризисни ситуации, е от 19 автомобила, 2 от които са комбинирани, 2 УТВ, 1 АТВ и др. Във връзка със зимната обстановка ръководството на Областната дирекция на МВР е провело срещи с дирекциите в съседните областни градове. Направена е тренировка за действие при евентуално извършена опасна престъпна дейност. Миграционните процеси са под наблюдение. Директорът на ДАНС Николай Чиликов съобщи, че към момента няма данни за процеси на радикализация в Сливенска област.

„Смятам, че институциите са създали организация за реакция при необходимост, независимо каква ще бъде ситуацията. А това предполага, че ще бъдат взети адекватни решения“ – обобщи в края на заседанието областният управител Чавдар Божурски.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508