Република България

Преглед на новина

120 деца от страната участват в "Училище за толерантност"

120 деца – председатели на ученическите парламенти в училища от цялата страна, пристигнаха на 16 ноември в Сливен за участие в лидерската академия „Училище по толерантност”. Организатор на събитието е център „Амалипе”, който работи с 270 учебни заведения в различни населени места. Срещата откри омбудсманът Мая Манолова. Гости на „Училище по толерантност” бяха началникът на РУО д-р Бисерка Михалева и зам.областният управител Димитринка Петкова. „Трябва да се научим да живеем заедно, независимо от различията. Многообразието ни прави по-богати. Любен Каравелов е казал: „За да бъдат свободни един човек и един народ, те трябва да уважават свободата и на другите народи; За да бъде един човек уважаван, той трябва да уважава и правото на другия човек” – заяви Димитринка Петкова в приветствието си към участниците и организаторите на лидерската академия.

Лидерската академия „Училище за толерантност” ще продължи четири дни. Учениците ще обсъждат проблеми, свързани с агресията и насилието в училище, езика на омразата, възможностите за въздействие при риск за отпадане на деца от училище и насърчаването на ромските деца да завършат образованието си.

На 16 ноември зам.областният управител Димитринка Петкова бе гост и на празник, посветен на Световния ден на толерантността, който се чества на тази дата. Тържеството се състоя в СУ „Хаджи Мина Пашов” в Сливен по проект на „УНИЦЕФ”.

 

 

 

 

 

 

Снимки

петкова първо училище
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508