Република България

Преглед на новина

Увеличават се болните от грип, но не са достигнати епидемичните стойности

Наблюдава се увеличаване на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през последните дни в Сливенска област, но не са достигнати епидемични стойности – съобщиха от Регионалната здравна инспекция. На 24 януари заседава Регионалното оперативно бюро по борба с грипа и ОРЗ, на което е обсъдена епидемиологичната обстановка в областта. Взето е решение проследяването на заболяемостта от грип и ОРЗ да продължи до края на седмицата. За поставяне на точна диагноза и провеждане на правилно лечение е необходимо посещение при личния лекар или консултация със специалист – подчертаха от РЗИ.

По данни на Националния център по заразни и паразитни болести, през третата седмица на януари нивото на интензивност на епидемичния процес в страната нараства. Отчетена е обща заболяемост от 189,49 на 10 000 души при 177,68 за предходната седмица. През същия период заболяемостта в Сливенска област е била 145 на 10 000 души при граница от 217 случая. Актуални данни за периода 22-28 януари ще бъдат съобщени в началото на следващата седмица.

В съседните на Сливен области Стара Загора и Бургас вече бе обявена грипна епидемия. На 24 януари – в Бургас, след като бяха регистрирани 236 случая на 10 000 души, при граница от 225 случая.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508