Република България

Преглед на новина

Проучването за нуждите на работодателите от работна сила продължава

Проучването на Агенцията по заетостта за потребностите на работодателите от работна сила в Сливенска област продължава до 28 февруари, включително. За целта е необходимо работодателите от публичния и частния сектор да попълнят онлайн анкета на следния адрес:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_Jy0i_hWV93mRunoBkqy2Fn0AFA5VTXcNy5FzIEjUVyThYw/viewform

Онлайн анкетирането е предпочетено за удобство на работодателите, тъй като става лесно и не отнема много време. Те трябва да отговорят на няколко въпроса, сред които: кое е най-важното изискване при подбора на кадри; дали фирмите предвиждат обучение на кадри през следващите 6 месеца; какви са потребностите от служители с висше, със средно образование и специфични професии.

Информацията ще бъде обобщена от Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие и ще бъде предоставена на Агенцията по заетостта.

Проучване ще бъде извършено и в останалите области на страната. То ще даде възможност да бъде получена реална и конкретна информация за обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените кадри, както и да бъдат определени приоритетите за насърчаване на заетостта и в сферата на образованието.

 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508