Република България

Преглед на новина

Петнадесет средни и две висши училища участваха в "Панорама на образованието"

Петнадесет профилирани, професионални гимназии и средни учебни заведения от Сливен и Нова Загора и два университета, ТУ-София и МУ-Варна, участваха в тазгодишното издание на „Панорама на образованието” в Сливен. Събитието бе открито на 24 април. Гости бяха зам.областните управители Камен Костов и Димитринка Петкова.

Панорама на образованието се организира от РУО-Сливен вече двайсет години. Новото сега е, че форумът се провежда на открито, на централния площад „Хаджи Димитър”. От община Сливен, която е и съорганизатор, бяха осигурили самостоятелна шатра за всеки участник, където да изложи рекламни материали. Учебните заведения бяха дошли с купите и медалите, спечелени на национални и международни състезания и олимпиади, някои презентираха обучението, което предлагат, със специална техника или с продукция, изработена от учениците. Посетителите на панорамата имаха възможност да разговарят с възпитаници на училищата, с преподаватели, както и с техните директори. Панорамата на образованието ще е отворена до 15 ч. на 25 април.

От името на областния управител Чавдар Божурски поздравление към участниците и техните бъдещи ученици и студенти поднесе заместникът му Димитринка Петкова. Зам.кметът Пепа Чиликова и началникът на РУО-Сливен д-р Бисерка Михалева също приветстваха участниците и гостите на панорамата.

24 април 2018 г.

Снимки

участнициучастнициоткриване
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508