Република България

Преглед на новина

Деца от Канарските острови, Родос и Реюнион посетиха областната администрация

Деца от Канарските острови, Испания, от остров Реюнион, Финландия и остров Родос, Гърция гостуваха на Сливен. Техен домакин бе Основно училище „Братя Миладинови“ в града. Визитата им от 1 до 4 април бе по проект „Кутия за съкровища“, за училищен обмен по програма „Еразъм +“ .

Децата и техните ръководители посетиха областната администрация заедно с директора на ОУ „Братя Миладинови“ Митко Митев и преподаватели от училището. Зам.областният управител Димитринка Петкова се срещна и разговаря с тях, запозна ги с културните и исторически забележителности на Сливен. Петкова ги поздрави от името на областния управител Чавдар Божурски и екипа му и им подари сувенири от Художествената галерия „Димитър Добрович“.

Целта на проведеното в Сливен обучение по „Еразъм +“ е учениците от партньорските училища да се запознаят с културното наследство на града-домакин и на страната. Децата, на възраст от 5 до 14 години, имаха възможност да контактуват на живо с връстници на тяхната възраст, от различни култури и образователни степени. Всяка група получи своята „Кутия на съкровищата“. Запълването й започна с изделията, изработени в ателиетата в ОУ „Братя Миладинови“. Гостите посетиха крепостта „Туида“, имаха възможност да видят културната столица на Европа за 2019 г. - Пловдив, както и старопрестолния град Велико Търново.

Снимки

Всяко дете се представи и разказа за себе сиЗам.областният управител Д.Петкова запозна гостите с културните и исторически забележителности на Сливен Директорът на ОУ "Бр.Миладинови" Митко Митев заедно с част от ръководителите /вляво/ и преподавателка от училището Най-малкото дете в групата, Сара /5 г./  трябваше да се покачи на стол, за да я виждат всички, докато пееДецата по време на срещатаДецата-домакини от ОУ "Бр.Миладинови" при посрещането на гостите сиГрупите разгледаха реновираната крепост "Туида"
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508