Република България

Преглед на новина

Областният управител поздрави участниците във фестивала "Магията на вятъра"

"Международният фестивал на изкуствата "Магията на вятъра" е единственият фестивал в България, организиран от куклен театър, който показва продукция не само на театралното, но и на други видове изкуства. Той дава възможност за изява на творци от страната и чужбина и доставя истинско удоволствие, както за познавачи, така и за широката публика. И деца, и възрастни отново ще бъдат омагьосани от таланта на Вас, участниците. А благодарение на Вас, организаторите, Сливен отново ще се превърне в малка, нестандартна празнична сцена, за която ще се говори много", това се казва в поздравителен адрес на областния управител Чавдар Божурски до артистичния директор на фестивала Ефимия Павлова, участниците и организаторите. Гост на откриването на 17 април бе зам.областният управител Камен Костов.

 

В тазгодишното, пето издание на "Магията на вятъра", ще бъдат представени спектакли на куклени театри от София, Бургас, Ямбол и домакините от Сливен, на театър "ТЕМПО" от Турция, театър "Стафан Бьорклунд" от Швеция, театър "Малко театро" от Унгария. Националната художествена академия и Националната художествена гимназия "Д.Добрович"-Сливен ще открият изложба под надслов "Плакат и визуална комуникация". В зала "Сливен" концерт ще изнесат цигуларката Кремена Николова и пианистката Мартина Табакова. Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" отваря врати за среща с поетесата, журналистката и преводачката Валентина Радинска. Фестивалът ще завърши на 19 април със спектакъл, в който ще участват студенти от НАТФИЗ "Кр.Сарафов".

 

Организатори на фестивала са Държавният куклен театър в Сливен, Министерството на културата и общината в Сливен. Събитието се провежда под патронажа на кмета на община Сливен Стефан Радев. Пълната програма на "Магията на вятъра" е поместена в сайта на ДКТ-Сливен.

 

17 април 2018 г.

Снимки

Момент от репетицията на участници във фестивалаСъс спектакъл на открито, изнесен от театър "Мале-мале"-София, започна фестивалът на изкуствата.
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508