Република България

Преглед на новина

Посланикът на Беларус гостува на областната администрация

Посланикът на Република Беларус Владимир Воронкович гостува на областната администрация. По време на посещението си той бе придружен от Олег Белов, отговарящ за търговско-икономическите въпроси в посолството.

Гостите се срещнаха със зам.областния управител Камен Костов и главния секретар на областната администрация Кирил Аврамов. Целта на визитата бе да се проучат възможностите за сътрудничество в различни сфери на икономическия и обществения живот между представителите на бизнеса, туризма и културата в двете страни. Посланик Воронкович прояви интерес към развитието на селското стопанство. В родината му този отрасъл, както и машиностроенето, е сред най-развитите, отбеляза той. Гражданите на Беларус познават летните и зимните ни курорти и близо 140 хиляди туристи годишно идват за почивка на море или планина. Близо 40 беларуски градове са побратимени и имат споразумения за приятелство и сътрудничество с градове в България.

Зам.областният управител Камен Костов и главният секретар Кирил Аврамов представиха икономиката на Сливенска област, в която и днес са водещи някои от традиционните отрасли, като текстила, селското стопанство, винопроизводството наред с машиностроенето, консервната и хранително-вкусовата промишленост. Гостите бяха запознати със спецификите на местната икономика в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, както и с културното наследство и туристическите обекти в четирите общини. Домакините и гостите се разделиха с пожелания за нови срещи и ползотворно сътрудничество.

Посланик Владимир Воронкович посещава Сливен, побратимения на беларуския Светлогорск град, за първи път. Повод за визитата му е участието на Беларус в Изложението по животновъдство, което официално ще бъде открито на 28 април. Освен с ръководния екип на областната администрация, в програмата на г-н Воронкович бяха предвидени срещи в Сливенската търговско-промишлена палата и с кмета на общината Стефан Радев.

27 април 2018 г.

Снимки

посрещанепосрещане
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508