Република България

Преглед на новина

Административният съд в Сливен прие годишния доклад за дейността си

През 2018 г. постъпилите дела в Административния съд в Сливен възлизат на 715 или с над 9,5 на сто в повече в сравнение с предходната година, когато броят им е бил 681. За отчетния период общият брой на свършените дела е 703, от които 398 – административни и 305 – касационни. 82 процента или 578 от свършените дела са приключили в 3-месечен срок - тези данни бяха изнесени от председателя на АС-Сливен Слав Бакалов в годишния доклад за дейността на съда. Това стана на Общо събрание на съдиите, което се проведе на 11 март в хотелски комплекс „Национал“. Гости бяха председателите на второ и пето отделение във ВАС съдия Георги Колев и съдия Йовка Дражева, областният управител Чавдар Божурски, кметовете на общините Сливен и Твърдица Стефан Радев и Атанас Атанасов, ръководители на Окръжния съд и Районните съдилища в Сливенския съдебен окръг, на Окръжната прокуратура, ОД на МВР, Адвокатската колегия.

В годишния доклад бе посочено още, че потенциалът и отговорността, с които съдиите и служителите изпълняват задълженията си, отговарят на очакванията за срочно, ефективно, справедливо и прозрачно административно правосъдие. Свършената през 2018 г. работа в институцията е с положителна оценка, за което председателят изказа благодарност на съдиите и служителите.

Административният съд в Сливен е създаден през 2007 година. През 2013 година той се настани в собствена сграда. През отчетния период в него работиха седем съдии.

Снимки

Председателят на АС-Сливен Слав Бакалов откри общото събрание. На снимката от двете му страни: съдиите Колев и Дражева от ВАС.Общо събрание
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508