Република България

Преглед на новина

Техническият университет откри Дните на науката в Сливен

Дните на науката, които Техническият университет - София организира ежегодно, за първи път започнаха в Сливен. Гости на официалното откриване на 9 май бяха областният управител Чавдар Божурски и кметът на община Сливен Стефан Радев.

Домакин на събитието бе зам.ректорът и ръководител на инженерно-педагогическия факултет и колеж към ТУ в Сливен проф. Станимир Карапетков. В конферентната зала на комплекс „Национал“ проф. Карапетков и колегите му посрещнаха академичното ръководство на университета, много преподаватели, изявени студенти.

Дните на науката откри ректорът на ТУ чл.кор.проф.д.т.н. инж. Георги Михов. Той изказа благодарност на кмета и на областния управител за оказваната от тях подкрепа на факултета и колежа в Сливен. В отговор кметът Радев подчерта, че това са учебни заведения, на които градът и регионът, разчитат за подготовката на кадри за местната икономика, както и за това, че създават и поддържат духа на общността. Той допълни, че голяма заслуга за това има ръководителят им проф. Карапетков.

Дните на науката на Техническия университет обхваща множество форуми в рамките на календарната година. Първият от тях е 23-тата Национална научна конференция с международно участие „Сливен 2019“, която ще се проведе на 9 и 10 май. Ще бъдат изнесени множество доклади в седем направления.

Снимки

Събитието започна с химна на ТУ, който изправи на крака участници и гостиУчастниците във форума
 
 
Copyright © 2008 Областна администрация Сливен. Всички права запазени
Изграден от Сливен НЕТ. Дизайн от Анна Вълева. Програмиране и СЕО от Христо Друмев
Валидни XHTML, CSS, WAI-AA, Section 508